Jeden krok do utraty wagi?
Czy gdybym Ci powiedział, że zmieniając dosłownie jedną rzecz będziesz w stanie uzyskać realne i szybkie efekty w postaci utraty masy ciała, lepszego samopoczucia a dodatkowo nie będzie to okupione żadnym wysiłkiem – to czy byłbyś zainteresowany tym rozwiązaniem?
Czy takie rozwiązanie w ogóle istnieje?
Okazuję się że tak, przejdźmy do konkretów.
FASOLA – chyba sobie żarty robisz? Nie. Fasola może być bardzo ciekawym produktem żywieniowym, który w aspekcie utraty masy ciała oferuje znacznie więcej niż inne produkty. Przedstawię Ci teraz dlaczego fasola jest taka dobra.
- Fasola to JEDYNY produkt klasyfikowany przez US Dietary Guidelines jako jednocześnie warzywo i produkt białkowy. Białko to najbardziej sycący z istniejących makroskładników, dlatego osoby jedzące fasole automatycznie będą miały mniejszy apetyt, będą mniej jeść i automatycznie zaczną chudnąć. Bez żadnych wyrzeczeń.
- Fasola to produkt nutrient-dense food.Co to oznacza? Jest to produkt mocno nabity wartościami odżywczymi, żeby zrozumieć różnice.Wyobraź sobie 1000kcal ryżu (ekwiwalent ogromnej michy) i 1000kcal czekolady (mniej niż 1/2 dużej czekolady milka 300g). Co prościej zjeść? To proste, czekolada zniknie w ciągu 5min a jedząc michę ryżu po 5min stwierdzisz, że to niemożliwe żeby zjeść całą. To właśnie różnica.
- Fasola posiada bardzo niski indeks glikemiczny, po zjedzeniu – energia będzie uwalniać się stopniowo i powoli nie powodując wahać poziomu cukru we krwi.
- Fasola posiada dużo błonnika, jedząc fasole organizm szybciej pozbywa się treści jelitowej. Powoduje to zmniejszenie absorbcji substancji odżywczych w układzie pokarmowym, jeśli nawet zjesz za dużo to błonnik spowoduje że nie wchłonie się to tak prosto, bo organizm będzie chciał to wydalić.
W skrócie! Myślisz o redukcji bez wyrzeczeń? Zastanów się nad jedzeniem fasoli 😊
A jeśli potrzebujesz więcej wskazówek dotyczących zdrowych nawyków żywieniowych to zapraszam na konsultację kliknij👉https://bit.ly/3n3TWFi